Kurczak cytrynowy z groszkiem cukrowym
Składniki:
* Dla 4 osób * Czas przygotowania: 20 minut * 200 g pokrojonej w kostkę piersi kurczaka * pieprz, sól * 2 łyżki oliwy * 1 posiekana cebula * 2 posiekane ząbki czosnku * 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny * 200 g minikukurydzy pokrojonej na ukos * 250 g groszku cukrowego pokrojonego na ukos * 2 łyżki soku z cytryny * 1 duża szczypta kminku * 1 mini kostka przyprawowa Czerwone Małe Papryczki Knorr * sól i pieprz
Przygotowanie: 1. Kurczaka dopraw pieprzem i solą. 2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. 3. Wrzuć posiekaną cebulę i czosnek. Smaż minutę i dodaj na patelnię kurczaka. 4. Wymieszaj i smaż na mocnym ogniu ok. 3 minuty. 5. Dodaj skórkę z cytryny, minikukurydzę i groszek cukrowy. 6. Wlej sok z cytryny. Dopraw dużą szczyptą kminku i duś pod przykryciem 5 minut. 7. Dopraw mini kostką przyprawową Czerwone Małe Papryczki Knorr oraz solą i pieprzem do smaku. 8. Podawaj z ryżem jaśminowym.
|